søndag 6. november 2011

Glutenfri SNICKERS -KAKE

SNADDER TIL HELGA

Ønsker du mer smak av peanøtter og mer tyggemotstand i kaken, kan du hakke en neve salte peanøtter og strø dem på kakebunnen, før du heller over karamellen. Da ligner resultatet enda mer på snickerssjokolade. (Foto: Tor T. Gullliksrud)
Du behøver 1 kakering, 22 cm i diameter.

Peanøttbunn:
2 eggehviter
30 g sukker
80 g salte peanøtter
50 g melis
Forvarm stekeovnen til 170 grader. Pisk eggehviter og sukker til marengs. Grovhakk peanøttene i en food processor sammen med melis. Vend nøtteblandingen forsiktig inn i marengsen med en slikkepott. Ha røren i den smurte kakeringen. Stek bunnen midt i ovnen til den er gyllen. Det tar ca. 25 minutter. Avkjøl.
Karamellganache:
70 g sukker
1 ¼ fløte
150 g hvit sjokolade
20 g smør
Smelt sukkeret til karamell. Ta kjelen av platen og ha i fløte. Småkok under lokk til all karamellen er løst opp. Finhakk sjokoladen, og ha den i den varme fløten. Rør til den smelter. Rør inn smøret til slutt. Hell karamellblandingen på kakebunnen.
Sjokolademousse
150 g mørk sjokolade (60 % kakaoinnhold)
75 g usaltet smør
½ dl espresso eller sterk kaffe
1 gelatinplate
2 eggeplommer
2 eggehviter
50 g sukker
Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad sammen med smøret. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i minimum 5 minutter. Lag espresso eller sterk kaffe.
Kryst vannet ut av den oppbløtte gelatinen, og la den smelte i den varme kaffen. Rør eggeplommene i sjokoladeblandingen. Rør så inn den varme kaffen. Pisk blandingen godt sammen med en håndvisp slik at den blir blank og glatt. Pisk eggehvite og sukker til marengs. Vend 1/3 av marengsen i sjokolademassen med en slikkepott. Vend så inn resten av marengsen med slikkepotten.
Hell moussen oppå karamellganachen, og sett kaken kjølig til den stivner. Ta ut av ringen før servering
Og dette er garantert Grethe Roede-fritt ?????

1 kommentar: