JEG ER SÅ GLAD I HJERTER
Strikket og tovet.
Jeg strikker dem i Finullgarn fra Husfliden
Jeg vil gjerne dele noen håndarbeids-ideer med dere. Og så har jeg Glutenallergi,så noen tips kan det hende du vil finne her
mandag 12. desember 2011
Glutenfrie brune pinner
BRUNE PINNER
150 gr smør
200 gr sukker
2 eggeplommer
1 ss lys sirup
1/2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
300 gr glutenfritt mel
Egg til pensling og perlesukker til strø
Rør smør og sukker hvitt
Bland i resten
Elt deigen,form 6 pølser og trykk dem flate på plata.
Pensle med egg og strøes med perlesukker
Stekes ved 175 gr ca 10 _12 min
Skjær stengene på skrå mens de er varme
150 gr smør
200 gr sukker
2 eggeplommer
1 ss lys sirup
1/2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
300 gr glutenfritt mel
Egg til pensling og perlesukker til strø
Rør smør og sukker hvitt
Bland i resten
Elt deigen,form 6 pølser og trykk dem flate på plata.
Pensle med egg og strøes med perlesukker
Stekes ved 175 gr ca 10 _12 min
Skjær stengene på skrå mens de er varme
Gode Glutenfrie kjeks
EVA`S FAVORITTER
1 kopp smeltet smør
1 kopp Glutenfri melblanding
1 kopp sukker
1 kopp bokhvetegryn/havregryn
1 kopp kokos
1 ts bakepulver
1 egg
Rør sammen det tørre
Ha i smør og egg
Settes på plate m teskje (flyter utov er)
180 gr i ca 10 min
1 kopp smeltet smør
1 kopp Glutenfri melblanding
1 kopp sukker
1 kopp bokhvetegryn/havregryn
1 kopp kokos
1 ts bakepulver
1 egg
Rør sammen det tørre
Ha i smør og egg
Settes på plate m teskje (flyter utov er)
180 gr i ca 10 min
God Glutenfri småbakst til jul
SØTE BRINGEBÆRKNAPPER
Ca 40 stk
100 gr smør
1,5 dl sukker
1 egg
ca 4 dl Glutenfri melmix
1 ts bakepulver
! gl Bringebærsyltetøt
Rør smør og sukker hvitt,tilsett det tørre.
Trill ut ca 40 kuler,trykk ned et hull i midte på hver,fyll i litt syltetøy.
200 gr ca 10 min
Ca 40 stk
100 gr smør
1,5 dl sukker
1 egg
ca 4 dl Glutenfri melmix
1 ts bakepulver
! gl Bringebærsyltetøt
Rør smør og sukker hvitt,tilsett det tørre.
Trill ut ca 40 kuler,trykk ned et hull i midte på hver,fyll i litt syltetøy.
200 gr ca 10 min
søndag 6. november 2011
Glutenfri SNICKERS -KAKE
SNADDER TIL HELGA

Du behøver 1 kakering, 22 cm i diameter.
Peanøttbunn:
2 eggehviter
30 g sukker
80 g salte peanøtter
50 g melis
Forvarm stekeovnen til 170 grader. Pisk eggehviter og sukker til marengs. Grovhakk peanøttene i en food processor sammen med melis. Vend nøtteblandingen forsiktig inn i marengsen med en slikkepott. Ha røren i den smurte kakeringen. Stek bunnen midt i ovnen til den er gyllen. Det tar ca. 25 minutter. Avkjøl.
Karamellganache:
70 g sukker
1 ¼ fløte
150 g hvit sjokolade
20 g smør
Smelt sukkeret til karamell. Ta kjelen av platen og ha i fløte. Småkok under lokk til all karamellen er løst opp. Finhakk sjokoladen, og ha den i den varme fløten. Rør til den smelter. Rør inn smøret til slutt. Hell karamellblandingen på kakebunnen.
Sjokolademousse
150 g mørk sjokolade (60 % kakaoinnhold)
75 g usaltet smør
½ dl espresso eller sterk kaffe
1 gelatinplate
2 eggeplommer
2 eggehviter
50 g sukker
Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad sammen med smøret. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i minimum 5 minutter. Lag espresso eller sterk kaffe.
Kryst vannet ut av den oppbløtte gelatinen, og la den smelte i den varme kaffen. Rør eggeplommene i sjokoladeblandingen. Rør så inn den varme kaffen. Pisk blandingen godt sammen med en håndvisp slik at den blir blank og glatt. Pisk eggehvite og sukker til marengs. Vend 1/3 av marengsen i sjokolademassen med en slikkepott. Vend så inn resten av marengsen med slikkepotten.
Hell moussen oppå karamellganachen, og sett kaken kjølig til den stivner. Ta ut av ringen før servering
Og dette er garantert Grethe Roede-fritt ?????
Ønsker du mer smak av peanøtter og mer tyggemotstand i kaken, kan du hakke en neve salte peanøtter og strø dem på kakebunnen, før du heller over karamellen. Da ligner resultatet enda mer på snickerssjokolade. (Foto: Tor T. Gullliksrud)
Peanøttbunn:
2 eggehviter
30 g sukker
80 g salte peanøtter
50 g melis
Forvarm stekeovnen til 170 grader. Pisk eggehviter og sukker til marengs. Grovhakk peanøttene i en food processor sammen med melis. Vend nøtteblandingen forsiktig inn i marengsen med en slikkepott. Ha røren i den smurte kakeringen. Stek bunnen midt i ovnen til den er gyllen. Det tar ca. 25 minutter. Avkjøl.
Karamellganache:
70 g sukker
1 ¼ fløte
150 g hvit sjokolade
20 g smør
Smelt sukkeret til karamell. Ta kjelen av platen og ha i fløte. Småkok under lokk til all karamellen er løst opp. Finhakk sjokoladen, og ha den i den varme fløten. Rør til den smelter. Rør inn smøret til slutt. Hell karamellblandingen på kakebunnen.
Sjokolademousse
150 g mørk sjokolade (60 % kakaoinnhold)
75 g usaltet smør
½ dl espresso eller sterk kaffe
1 gelatinplate
2 eggeplommer
2 eggehviter
50 g sukker
Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad sammen med smøret. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i minimum 5 minutter. Lag espresso eller sterk kaffe.
Kryst vannet ut av den oppbløtte gelatinen, og la den smelte i den varme kaffen. Rør eggeplommene i sjokoladeblandingen. Rør så inn den varme kaffen. Pisk blandingen godt sammen med en håndvisp slik at den blir blank og glatt. Pisk eggehvite og sukker til marengs. Vend 1/3 av marengsen i sjokolademassen med en slikkepott. Vend så inn resten av marengsen med slikkepotten.
Hell moussen oppå karamellganachen, og sett kaken kjølig til den stivner. Ta ut av ringen før servering
Og dette er garantert Grethe Roede-fritt ?????
tirsdag 1. november 2011
Abonner på:
Innlegg (Atom)